Vesti

Vesti B92

B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije; vesti za
 • Telo nestalog dečaka našao otac u reci Pek

  Telo Milutina Durlića, koji je nestao 12. marta, pronašao je njegov otac Bogomir u reci Pek, pišu Večernje novosti. Kako se navodi, 16-godišnjak je bolovao od epilepsije, poslednji put je viđen u ranim jutarnjim satima, u porodičnoj kući u selu Loskovo.
 • Hag potvrdio: Srbija obavestila da je spremna za radikale

  Sudski Mehanizam u Hagu potvrdio da ga je Srbija obavestila da je spremna da sudi članovima SRS Petru Jojiću i Vjerici Radeti, zbog nepoštovanja Haškog suda. U nalogu sudije Ajdina Sefe Akaja piše da je, 14. marta, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović obavestila Mehanizam da je Srbija "spremna da sprovede krivični postupak" protiv Jojića i Radete.
 • Uhapšeno 20 osoba zbog trgovine drogom i korupcije

  U odvojenim akcijama uhapšeno je ukupno 20 osoba u saradnji Višeg javnog tužilaštva i Uprave kriminalisticke policije u Beograd. Kako je za Tanjug precizirala portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić, 12 uhapšenih se sumnjiči za krivično delo prodaje opojnih droga.
 • Skupština: Usvajanje zakona, već prošla tri

  Skupština Srbije usvojila je danas tri zakona: Zakon o strancima, Zakon o azilu i Zakon o graničnoj kontroli. Nakon toga određena je pauza. Predsedavajući Veroljub Arsić odredio je pauzu do 15 časova, kada će poslanici nastaviti sa glasanjem, a sledeći zakon o kojem će se izjašnjavati je Predlog zakona o evidenciji o obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, kao i uvođnju DNK registra.
 • "Albanci su zapucali, posekli su svu šumu, niko ne štiti"

  Nedaleko od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom čula se pucnjava, preneo je portal prokupljenadlanu.rs. Kako se navodi, zaposleni JP “Srbija šume” su izašli na teren kako bi pokupili ostatke ranije bespravno posečenog drveća, nedaleko od vojne baze “Mrče”.
 • Od danas kod Kule Nebojša vanredna odbrana od poplava

  U zoni kod Kule Nebojša uvedena je vanredna odbrana od poplava, nakon što je, prema naredbi JVP "Srbijavode" ukinuta redovna odbrana. "Važno je da se od ovog momenta zabranjuje ulazak motornih vozila u tu zonu, a u subotu će se izvršiti i fizičko zatvaranje te zone gredama i džakovima sa peskom", rekao je rekao je danas v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.
 • Sveštenik i veroučitelj "propevali" – neće u zatvor

  Sveštenik Milan Jordović (41) i veroučitelj Zoran Marinković (43), obojica iz Požege, postigli su nagodbu sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku. Oni će, umesto zatvorske kazne za šverc droge, biti godinu dana u kućnom pritvoru, uz elektronski nadzor, rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.
 • Žestoki sukobi mladih i policije u Parizu / VIDEO

  Policija se sukobila se sa mladim demonstrantima, koji su marširali Parizom, na uličnim protestima koji se održavaju širom Francuske, prenosi "Lokal.fr". Više desetina uličnih protesta širom zemlje, organizovali su sindikati, a štrajkovi su značajno poremetili železnički i vazdušni saobraćaj, rad škola i drugih javnih službi u Franscuskoj.