Vesti

Vesti B92

B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije; vesti za
 • Nije imao kartu, "zvao pojačanje", pa pretukli kontrolora

  Kontrolor Milan Panić, koga su u autobusu pretukle dve osobe i koji je zadobio više udaraca u glavu, nalazi se u KBC Zemun, saopšteno je iz Grada Beograda. Kako je objavljeno, napad se dogodio u petak oko podneva u vozilu na liniji 610, kada je putnik zatečen bez karte, a nije želeo da plati posebnu kartu, niti da mu se izda prekršajni nalog.
 • Kolindina poruka u "zengama", obući vukovarskih branitelja

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović došla je u Vukovar u žutim cipelama proizvedenim u fabrici Borovo, čime je "poslala neobičnu poruku". Iste cipele su u godinama posle rata proglašene za simbol hrvatskih jedinica u Vukovaru, a Grabar-Kitarović je rekla da je želela da poruči da su "potrebna radna mesta za bolju budućnost".
 • "Ako bude izbora, ima li smisla da ostanu Ana i Maja?"

  Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore i da ne bude vanrednih republičkih izbora. Ipak, na kraju govora je rekao da veruje da će njegove političke protivnike "ova odluka verovatno iznenaditi, jer su oni mesecima govorili da će Vučić na izbore".
 • KGK: Bolje sa Srbijom, ali još mnogo vode da proteče....

  Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će "puno vode proteći Dunavom dok Srbija i Hrvatska postanu prijateljske". Hrvatska predsednica je tu izjavu ponovila jutros u Vukovaru, na 26. godišnjicu pada tog hrvatskog grada, rekavši i da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci.
 • Vučić: SNS ima problem velike odgovornosti i velike vlasti

  Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da njegova stranka ima problem što ima odgovornost i veliku vlast. Govoreći na sednici GO SNS, pred raspravu o tome da li će uz beogradske izbore biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori, Vučić je istakao, kako je rekao, uspehe vlasti u Srbiji od 2014. godine, a govorio je i o situaciji u SNS.
 • Teška nesreća S. Palanke, poginula dvojica tinejdžera

  U saobraćajnoj nesreći u Smederevskoj Palanci poginula su dva tinejdžera od 16 godina, a dve osobe teško su povređene, javljaju beogradski mediji. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas između 3.30 i 4.00 sata u Smederevskoj Palanci, dvojica šesnaestogodišnjaka su izgubila život, potvrđeno je RTS-u u MUP-u. Još jedan njihov vršnjak je povređen, kao i dvadesetdvogodišnji mladić koji je upravljao vozilom.
 • Ekspresno imenovan direktor Karlovačke, nastavnici protiv

  Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje dao je saglasnost za imenovanje novog direktora Karlovačke gimnazije iako se nastavničko veće protivi, piše 021.rs. Portal navodi da je Sekretarijatu za odluku da se imenuje bivši v.d. direktora Radovan Kovačević, profesor fizičkog i rukometni trener, bio potreban samo dan i po.
 • Mihajlovićeva sad hvali premijerku, "na nišanu" Đorđević

  Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je kao značajno zalaganje premijerke oko zakona o rodnoj ravnopravnosti. Zorana Mihajlović i premijerka Ana Brnabić su nedavno imale mali "sukob" oko toga čije su zasluge za unapređenje procesa izdavanja građevinskih dozvola, ali su brzo spustile loptu i sada je očigledno njihova saradnja na visokom nivou.